VLOK - Vlaams Loket Woningkwaliteit

VLOK (https://vlok.vlaanderen.be/) is een online applicatie die de lokale besturen ondersteunt bij al hun opdrachten rond woningkwaliteitsbewaking. Het is een onmisbaar hulpmiddel bij, onder meer, het aanmaken van conformiteitsonderzoeken, de volledige opvolging van procedure ongeschikt- en onbewoonbaarheid en de gerechtelijke procedure, de opmaak en het beheer van conformiteitsattesten en het registreren van besluiten met betrekking tot de nieuwe gemeentewet.

Het is de bedoeling dat alle actoren binnen de woningkwaliteit (lokale besturen, Wonen-Vlaanderen en VLABEL) VLOK gebruiken. De applicatie is een geïntegreerd platform dat onderlinge digitale gegevensdeling en -uitwisseling mogelijk maakt, wat voor een belangrijke efficiëntiewinst zorgt.

VLOK werd in 2015 geselecteerd voor het hefboombudget Vlaanderen Radicaal Digitaal omdat het project past binnen de doelstelling om de werking van de overheid te vereenvoudigen en te digitaliseren. Het is de bedoeling dat alle interacties met de Vlaamse Overheid tegen 2020 digitaal gebeuren en dat de dienstverlening aan burgers en bedrijven efficiënter en klantvriendelijker verloopt.

Contact

Elke werkdag bereikbaar van 9 tot 19 uur.

Adres: 
1700 - Het gratis nummer van de Vlaamse overheid
Telefoonnummer: 
Adres: 
Wonen Antwerpen, Meldpunt Woningkwaliteit
Lange Kievitstraat 111–113 bus 54
2018 Antwerpen
Adres: 
Wonen Limburg, Meldpunt Woningkwaliteit
VAC
Koningin Astridlaan 50 bus 1
3500 Hasselt
Adres: 
Wonen Oost-Vlaanderen, Meldpunt Woningkwaliteit
Virginie Lovelinggebouw
Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 92
9000 Gent
Adres: 
Wonen Vlaams-Brabant, Meldpunt Woningkwaliteit
Dirk Boutsgebouw
Diestsepoort 6 bus 92
3000 Leuven
Adres: 
Wonen West-Vlaanderen, Meldpunt Woningkwaliteit
VAC Jacob van Maerlantgebouw
Koning Albert I-laan 1/2 bus 93
8200 Brugge