Help mee om de Woningpas de Henry van de Velde Public Gold Award te winnen

De woningpas viert feest: het digitale platform heeft de Henry van de Velde Design award ‘Digital Product’ gewonnen. 

Nu hebben we uw stem ook nodig! Want bovenop de Design award kan de woningpas ook de publiekslieveling worden. Stem tot en met 19 december via https://www.henryvandevelde.be/editie/editie-2020 voor de Public Gold Award. 

De woningpas is een gratis digitaal platform dat alle beschikbare woninggegevens, attesten en certificaten bundelt en op een gebruiksvriendelijke manier ter beschikking stelt aan de eigenaar van een woning op Vlaams grondgebied. Tegelijk wil de woningpas een huiseigenaar ook ondersteunen bij de verbouwing van zijn woning. Heb je renovatieplannen? Dan kunnen de resultaten van jouw energieprestatiecertificaat (EPC) en de bijhorende energiezuinige aanbevelingen je op weg zetten! In de toekomst wordt het digitaal paspoort voor een woning aangevuld met meer informatiebronnen. 

De woningpas speelt een cruciale rol in de duurzame gebouwrenovatiestrategie 2050 van de Vlaamse overheid. Met een geïntegreerde aanpak van diverse aspecten zoals energieprestatie, aanwezigheid van asbest, materialengebruik en woningkwaliteit wil de woningpas ook bijdragen aan de realisatie van een energiezuinig en duurzaam gebouwenpark in Vlaanderen.

De woningpas is niet alleen een vooruitstrevend digitaliseringsproject en een voorbeeld van administratieve vereenvoudiging. Ook het ontwerpproces is vernieuwend door de constructieve samenwerking van verschillende overheidsdiensten, belanghebbenden én burgers. 

Benieuwd naar uw woningpas? Neem alvast een kijkje op woningpas.vlaanderen.be en stem het platform tot digitale publiekslieveling via https://www.henryvandevelde.be/editie/editie-2020

De woningpas is het resultaat van een samenwerking tussen OVAM, Wonen-Vlaanderen, Departement Omgeving, Vlaamse Energieagentschap en Agentschap Informatie Vlaanderen, met een design onder de coördinatie van Leap Forward.

< Nieuwsoverzicht