Wonen doe je niet op goed geluk!

Met deze slogan lanceert de Vlaamse minister van Wonen vandaag een grootschalige sensibiliseringscampagne over de minimale woningkwaliteitsnormen.

Iedereen heeft recht op een veilige en gezonde woning met een minimum aan comfort. Elke woning in Vlaanderen moet daarom voldoen aan een aantal woningkwaliteitsnormen. Die woningkwaliteitsnormen liggen vast in de Vlaamse Wooncode. Ze zijn minimaal en gaan over essentiĆ«le zaken zoals stabiliteit, brandveiligheid, veiligheid van technische installaties, voldoende verluchting en verlichting,... Vanzelfsprekend dus dat elke woning eraan voldoet. 

Nochtans blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat heel wat woningen in Vlaanderen nog niet aan de woningkwaliteitsnormen beantwoorden. In 2013 was naar schatting 37% van de Vlaamse woningen niet in orde. In veel gevallen ging het over kleinere problemen, maar 13% van de woningen had ernstige, structurele gebreken. De afgelopen jaren groeit het aantal woningen die in goede staat zijn, een redelijk comfortniveau halen en dakisolatie, isolerend glas en rookmelders hebben. Met de sensibiliseringscampagne 'Wonen doe je niet op goed geluk' willen we deze postieve trend verder voeden. We willen dat iedereen weet dat er minimale woningkwaliteitsnormen zijn en dat het belangrijk is om ze te volgen.

U leest er meer over op de webpagina's over woningkwaliteit...

 

 

 

 

 

< Nieuwsoverzicht