Hoe de Vlaamse renovatiepremie aanvragen?

Vlaamse renovatiepremie

U kunt de premie aanvragen na de voltooiing en de facturering van de werken uit een bepaalde categorie.

U kunt maximaal twee aanvragen indienen. Tussen de twee aanvragen moet minstens een jaar en maximaal twee jaar liggen.

U kunt voor elke categorie van werken maar eenmaal een aanvraag doen.

Per aanvraag kunt u voor maximaal twee categorieën van werken de premie aanvragen. Uitzondering: de verhuurder die zijn woning verhuurt aan een SVK kan ineens een aanvraag indienen voor alle vier categorieën van werken samen. Ook de verhuurder mag voor elke categorie van werken maar een aanvraag doen.

Vooraleer u het aanvraagformulier invult, leest u best volgende PDF icon toelichtingsbrochure over de Vlaams renovatiepremie

 

Aanvraagformulieren voor de bewoner:

 

U dient uw aanvraag in met de formulieren ‘Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning’ en ‘Verzamellijst van de facturen bij de aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning’. U verstuurt deze naar het agentschap Wonen-Vlaanderen in de provincie waar de premiewoning zich bevindt. Het adres vindt u bovenaan op het aanvraagformulier.

Bij het aanvraagformulier voegt u een kopie van de facturen en de verzamellijst van de facturen, waarop u per factuur aanduidt voor welke categorie(ën) u een aanvraag doet. Voeg best ook foto's toe van voor en na de werken.

  Opgelet: u mag maximaal 2 categorieën aanduiden. We behandelen uw aanvraag volgens die keuze.

  Voor een woning in de provincie:

  • Antwerpen: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)
  • Limburg: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)
  • Oost-Vlaanderen: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)
  • Vlaams-Brabant: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)
  • West-Vlaanderen: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)

  Aanvraagformulieren voor de verhuurder die zijn woning verhuurt aan een SVK:

  U dient uw aanvraag in met de formulieren ‘Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning’ en ‘Verzamellijst van de facturen bij de aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning’. U verstuurt deze naar het agentschap Wonen-Vlaanderen in de provincie waar de premiewoning zich bevindt. Het adres vindt u bovenaan op het aanvraagformulier.

  Bij het aanvraagformulier voegt u een kopie van de facturen en de verzamellijst van de facturen, waarop u per factuur aanduidt voor welke categorie(ën) u een aanvraag doet. Voeg best ook foto's toe van voor en na de werken.

  U voegt ook een kopie van het huurcontract met het SVK toe.

  Opgelet: u kunt als verhuurder 4 categorieën van werken aanduiden.

  Voor een woning in de provincie:

  • Antwerpen: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF
  • Limburg: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)
  • Oost-Vlaanderen: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)
  • Vlaams-Brabant: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)
  • West-Vlaanderen: aanvraagformulier (formaat: Bestand word - PDF icon PDF) - factuurlijst (formaat: Bestand word - PDF icon PDF)

  Regelgeving

  Besluit van de Vlaamse Regering van 30 oktober 2015 tot instelling van een tegemoetkoming in de kosten bij de renovatie van een bestaande woning of bij de realisatie van een nieuwe woning.

  Besluit van de Vlaamse Regering van 30 oktober 2015 tot instelling van een tegemoetkoming in de kosten bij de renovatie van een bestaande woning of bij de realisatie van een nieuwe woning.

  Meer regelgeving

  Contact

  Bezoekuren: van 9 uur tot 12.30 uur, enkel na afspraak. Voor algemene vragen over premies of de kwaliteit van uw woning kan u best eerst even te rade gaan bij uw gemeentelijke woondienst of woonwinkel in uw gemeente.

  Adres: 
  Wonen-Antwerpen
  Anna Bijnsgebouw
  Lange Kievitstraat 111-113 bus 54
  2018 Antwerpen
  Telefoonnummer: 

  Bezoekuren: woensdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Voor algemene vragen over premies of de kwaliteit van uw woning kan u best eerst even te rade gaan bij uw gemeentelijke woondienst of woonwinkel in uw gemeente.

  Adres: 
  Wonen-Limburg
  VAC
  Koningin Astridlaan 50 - bus 1
  3500 Hasselt
  Telefoonnummer: 

  Bezoekuren: van 08.30 uur tot 12.30 uur. Voor algemene vragen over premies of de kwaliteit van uw woning kan u best eerst even te rade gaan bij uw gemeentelijke woondienst of woonwinkel in uw gemeente.

  Adres: 
  Wonen Oost-Vlaanderen
  VAC - Virginie Lovelinggebouw
  Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 92
  9000 Gent
  Telefoonnummer: 

  Bezoekuren maandag- en dinsdagvoormiddag tussen 08.30 uur en 12.30 uur en op afspraak. Voor algemene vragen over premies of de kwaliteit van uw woning kan u best eerst even te rade gaan bij uw gemeentelijke woondienst of woonwinkel in uw gemeente.

  Adres: 
  Wonen Vlaams-Brabant
  Dirk Boutsgebouw
  Diestsepoort 6 bus 92
  3000 Leuven
  Telefoonnummer: 

  Bezoekuren: van 08.30 uur tot 12.30 uur. Voor algemene vragen over premies of de kwaliteit van uw woning kan u best eerst even te rade gaan bij uw gemeentelijke woondienst of woonwinkel in uw gemeente.

  Adres: 
  Wonen West-Vlaanderen
  VAC Jacob van Maerlantgebouw
  Koning Albert I-laan 1/2 bus 93
  8200 Brugge
  Telefoonnummer: 

  contacteer deze cel wanneer u nog geen aanvraagdossier hebt lopen bij Wonen-Vlaanderen

  Adres: 
  cel premies
  Herman Teirlinckgebouw
  Havenlaan 88 bus 40B
  1000 Brussel